МЗС Великобританії вжило заходи у відповідь на дії влади Білорусі

11 ЛИСТОПАДА 2020 08:23

У відповідь на оголошення Мінськом персонами нон грата двох дипломатів Великобританії Лондон висилає двох білоруських дипломатів. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Главком.

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб заявив, що рішення про видворення співробітників посольства Білорусі буде «чітким посланням» владі цієї країни на чолі з президентом Олександром Лукашенком про те, що у їхнього несправедливого рішення будуть наслідки.

«Сполучене Королівство не злякається спроб режиму Лукашенка перешкодити нам говорити про фальсифікації на виборах й огидне насильство щодо білоруського народу», – підкреслив Рааб.

Того ж дня в британське МЗС був викликаний посол Білорусі Максим Єрмаловіч, де йому було оголошено про рішення видворити дипломатів.

Напередодні МЗС Білорусі оголосило персонами нон грата двох дипломатів Великої Британії – військового аташе Тімоті Вайта Бойкота і заступника посла Лізу Тумвуд.

Нагадаємо, 6 листопада Євросоюз ввів персональні санкції  проти Олександра Лукашенка, його сина Віктора і 13 білоруських чиновників.

Світ, 11.11.2020 08:23