Фото: Мстислав Чернов. Джерело – pik.net.ua

Нагородження фільму "20 днів у Маріуполі" додадуть до міжнародної скороченої телеверсії "Оскар"

Нагородження "20 днів у Маріуполі" додадуть до скороченої міжнародної телеверсії "Оскара". Американська кіноакадемія планує це зробити після обурення в Україні, адже спочатку цей фрагмент був лише в українській версії, яку транслювало "Суспільне".

Як повідомляє Deadline Hollywood, створення 90-хвилинної скороченої телеверсії завжди передбачало, що деякі фрагменти з тригодинної трансляції церемонії нагородження доведеться вирізати. Зазвичай до скороченої версії потрапляє приблизно 12-15 номінацій, а всього їх 23.

Втім, видання погоджується з тим фактом, що було досить сумнівно відмовлятися від показу номінації з найкращим документальним повнометражним фільмом, враховуючи, що всі п’ять номінантів у цій категорії стосувалися міжнародних тем, а тому цілком можна було передбачити, що міжнародна аудиторія захоче дізнатися переможця. Проте, Deadline Hollywood запевняє, що не бачить політичного підтексту в цьому.

Варто зазначити, що у 2023 році, коли переміг фільм про Олексія Навального, якого називають російським опозиціонером, нагородження та політичну промову його дружини показали.

Нагадаємо, раніше в компанії Disney пояснили, чому не включили "20 днів у Маріуполі" в міжнародну телеверсію "Оскара". Окремі категорії та частини шоу не вдалося включити до 90-хвилинної версії для міжнародної аудиторії через часові обмеження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 15.03.2024 15:30