Фото: Мстислав Чернов. Джерело – pik.net.ua

Нацрада закликала організаторів "Оскара" додати в телеверсію нагородження "20 днів у Маріуполі"

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення закликала Walt Disney Company створити і розповсюдити серед мовників оновлену міжнародну версію церемонії "Оскар", в якій буде показано номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм". У ній переміг фільм "20 днів у Маріуполі" українського режисера Мстислава Чернова.

Про це повідомила прес-служба регулятора.

"Нам важко повірити, аби таке рішення персоналу студії було би політично вмотивованим рішенням, погодженим керівництвом компанії. Ми також вже знайомі з поясненнями Студії про попереднє планування скороченої версії та гадаємо, що воно цілком могло би бути лише попереднім. А також з розумінням ставимося до рішення українського суспільного мовника продемонструвати в Україні цей епізод — це має особливе значення в нашій країні, охопленій смертельним вогнем ворожих бомбардувань. Відтак, ми звертаємось з проханням створити і розповсюдити серед мовників оновлену міжнародну версію, в якій буде збережено фрагмент з номінацією "Best Documentary Feature", — йдеться у повідомленні.

У Нацраді зауважили, що момент вручення премії "Оскар" українській стрічці "20 днів у Маріуполі" викликав "колосальну емоцію в залі кінотеатру DOLBY і в численних дописах протягом дня у мережі інтернет". Тому прикро, що це не побачать глядачі у багатьох країнах Східної півкулі і ті глядачі на земній кулі, хто дивитиметься церемонію у подальших численних показах.

Нагадаємо, що українська документальна стрічка "20 днів у Маріуполі", режисером якої є Мстислав Чернов, отримав "Оскар 2024" в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм". Це перша кінонагорода для України за весь час проведення премії.

Згодом стало відомо, що зі скороченої міжнародної телеверсії 96-ї Церемонії вручення нагород премії "Оскар" організатори вирізали номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм", у якій переміг фільм "20 днів у Маріуполі" українського режисера Мстислава Чернова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.03.2024 18:40