Фрагмент нагородження авторів фільму "20 днів у Маріуполі" на церемонії "Оскара". Джерело: Facebook-сторінка Володимира Зеленського

У компанії Disney пояснили, чому не включили "20 днів у Маріуполі" в міжнародну телеверсію "Оскара"

Представники Disney Entertainment послалися на часові обмеження, передбачені для короткої міжнародної телеверсії церемонії "Оскара", які обумовили заздалегідь. Таким чином телевізійники пояснили, чому не включили туди нагородження фільму "20 днів у Маріуполі".

Про це у Disney Entertainment заявили у відповіді на запит "Голосу Америки".

У компанії повідомили, що окремі категорії та частини шоу не вдалося включити до 90-хвилинної версії для міжнародної аудиторії через часові обмеження. За словами представників Disney Entertainment, вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь — упродовж процесу планування декілька тижнів тому.

"Однак зведений підсумок усіх пропущених переможців, у тому числі "20 днів у Маріуполі", до скороченої версії включено", — заявили в Disney Entertainment.

У компанії додали, що ліцензію на показ як повної церемонії наживо, так і альтернативної 90-хвилинної версії шоу в Україні надали "Суспільному". Disney Entertainment заявили, що зверталися до "Суспільного" про те, у якому вигляді церемонію транслювали в Україні.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що "20 днів у Маріуполі" — фільм, який показує правду про російський тероризм.

"Дякую команді, яка працювала над цим фільмом і здобула таку важливу нагороду "Оскар", яка дає змогу голосно сказати про російську війну проти України. Дякую всім журналістам у світі, які розуміють важливість висвітлення правди про нашу боротьбу та розповідають її", — зазначив він.

Нагадаємо, що українська документальна стрічка "20 днів у Маріуполі", режисером якої є Мстислав Чернов, отримав "Оскар 2024" в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм". Це перша кінонагорода для України за весь час проведення премії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 12.03.2024 09:36