Фото: Мстислав Чернов. Джерело – pik.net.ua

Організатори вирізали нагородження "20 днів у Маріуполі" з міжнародної телеверсії "Оскар"

Зі скороченої міжнародної телеверсії 96-ї Церемонії вручення нагород премії "Оскар" організатори вирізали номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм". У ній переміг фільм "20 днів у Маріуполі" українського режисера Мстислава Чернова.

Про це повідомляє "Суспільне Мовлення".

За даними джерела, "Суспільне Культура" цьогоріч вдруге було ексклюзивним транслятором церемонії. Вже у понеділок, 11 березня, о 20:30 на цьому телеканалі був запланований показ міжнародної скороченої версії, але після отримання матеріалів для трансляції від організаторів команда "Суспільного" виявила, що нагородження документалістів з України відсутнє.

У "Суспільному" висловили обурення організаторам цьогорічної премії The Walt Disney Company Limited і замість скороченої версії для українських глядачів "Суспільне Культура" покаже повну версію, яка транслювалась в прямому ефірі в ніч на 11 березня.

"Наша команда була шокована та глибоко розчарована, коли не побачила у монтажі міжнародної версії номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм", де справедливу нагороду здобула стрічка "20 днів у Маріуполі", — заявив виконавчий продюсер телеканалу "Суспільне Культура" Лук’ян Галкін.

Він наголосив, що потужна промова Мстислава Чернова підкреслила єдність між Україною й світом, тому прикріше бачити виключення цього повного правди й сили епізоду з версії, розповсюдженої для світових ліцензіатів премії "Оскар". 

"Нагадаємо, що минулого року для цієї ж номінації, в якій перемогу здобула документальна стрічка про Навального, знайшлося місце у скороченій версії, як і для політичної промови його дружини Юлії Навальної, що приймала цю на позір аполітичну нагороду. Сподіваємось, що організатори премії дослухаються до нашого протесту", — додав Галкін.

Нагадаємо, що українська документальна стрічка "20 днів у Маріуполі", режисером якої є Мстислав Чернов, отримав "Оскар 2024" в номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм". Це перша кінонагорода для України за весь час проведення премії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 11.03.2024 21:17