Польща підтримує цілісність України та засуджує імперську політику Росії – Дуда

16 ЛИСТОПАДА 2020 16:32

Польща підтримує територіальну цілісність України та засуджує зовнішню політику Росії спрямовану на втручання в інші країни. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, інформує TrueUA з посиланням на Прямий.

«Ми послідовно підтримуємо територіальну цілісність України і заохочуємо до розвитку економічної співпраці з цією країною. Водночас ми виступаємо рішуче проти російської політики імперського втручання, яка ведеться на схід від Польщі, а також порушення норм права і недотримання прав людини»,- йдеться у його заяві.

Він зауважив, що у наступному році і для Польщі  і для всього світу буде багато викликів. Так перед ОБСЄ вкотре постане питання війни на Донбасі, азербайджансько-вірменського конфлікту, а також масові демонстрації в Білорусі.

«Крім того, довіра між Росією і країнами Заходу у питаннях безпеки віддавна не була на такому низькому рівні», – наголосив Анджей Дуда.

Він заявив, що свою безпеку Польща будує на зміцненні армії, а також участі у міжнародних союзах: членстві в НАТО та особливому партнерстві із США і країнами так званого Східного флангу Альянсу.

Крім того, президент Дуда підкреслив, що Польща  підтримує розвиток «Ініціативи трьох морів», а також приділяє значну увагу розвитку співпраці в межах Вишеградської групи.

Світ, 16.11.2020 16:32