Фото: росЗМІ

Росія кинула курсантів воювати з опозиційними добровольцями на Бєлгородщині, — Генштаб

Міністерство оборони Росії знайшло варіант, як боротися з російськими добровольцями, які ведуть спецоперації в Бєлгородській області. У Шойгу посилити кордон вирішили "необстріляними" курсантами.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Військовим керівництвом Російської Федерації прийнято рішення щодо посилення державного кордону курсантами вищих військових навчальних закладів. Так, 31 травня, близько 200 курсантів ІІІ курсу озброєних стрілецькою зброєю та гранатометами уже відряджено до західного кордону РФ під приводом проходження стажування.

Російські обстріли

Російська Федерація цієї доби, вночі, черговий раз завдала масованого ракетно-авіаційного удару по території України, зокрема по Києву. Застосувала ударні БпЛА та крилаті ракети, проте усі вони були знищені в небі. Загалом, протягом доби, ворог завдав 62 авіаційних та 15 ракетних ударів, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Ситуація на фронті

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом доби окупанти здійснили 15 атак, проте всі вони були відбиті підрозділами сил оборони. 

На Куп’янському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського Луганської області. 

На Лиманському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Макіївки Луганської області та Спірного — Донецької. 

На Бахмутському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Біла Гора та Часів Яр Донецької області. 

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив. 

На Мар’їнському напрямку цієї доби противник вів наступальні дії в районі міста Мар’їнка, проте, наші захисники відбили усі вісім атак противника. Орієнтовні втрати ворога склали до десять осіб загиблими та близько 20 — пораненими. До того ж було знищено дві одиниці ворожої автомобільної техніки. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. 

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, а також два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Протягом цієї доби нашими захисниками було знищено 15 крилатих ракет та 17 ударних БпЛА противника типу "Шахед-136". Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, два склади боєприпасів, дві станції радіоелектронної боротьби, радіолокаційну станцію та реактивну систему залпового вогню противника.

Нагадаємо, у середу, 31 травня, російські загарбники завдали удару по ділянці автомобільного шляху поблизу монументу "Три сестри" на кордоні України, Білорусі та РФ. Пропагандисти назвали цей напрямок "танконебезпечним".

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр прокоментувала підрив росіянами дороги біля КПП "Три сестри" на кордоні України, Росії та Білорусі. Вона зауважила, що не слід забувати історію складних відносин з РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.06.2023 19:59