Фото: скріншот з відео

Окупанти вгатили по ділянці автомобільного шляху на Чернігівщині: названо мету рашистів (відео)

Російські загарбники завдали удару по ділянці автомобільного шляху поблизу монументу "Три сестри" на кордоні України, Білорусі та РФ. Пропагандисти назвали цей напрямок "танконебезпечним".

Відповідне відео з'явилось у проросійських пабліках.

На ньому видно момент підриву ділянки дороги на кордоні Чернігівської області, біля стели "Трьох сестер", яка в радянські часи символізувала дружбу України, Росії та Білорусі.

"На кордоні на Чернігівщині знищено шлях ворога, який він міг би колись спробувати використати для спроб атак", — йдеться у дописі пропагандистів.

Представники міжнародної волонтерської спільноти GeoConfirmed ідентифікували місце удару: йдеться про ділянку на кордоні трьох країн, поруч зі стелою та неподалік села Сеньківка Чернігівської області. Проте, визначити ступінь ураження траси за опублікованими кадрами неможливо.

Варто відзначити, що, за даними вечірнього зведення Генштабу ЗСУ від 30 травня, на Сіверському та Слобожанському напрямках ворог продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Цієї доби росіяни здійснили невдалу спробу проникнення ДРГ через державний кордон України на півночі Харківської області. Ворог також обстріляв з мінометів та артилерії населені пункти Янжулівка і Карповичі Чернігівської області.

В ОК "Північ" повідомили, що станом на 18:00 30 травня російські війська ще п'ять разів обстріляли прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей. Зокрема, у період часу з 13:40 до 13:50 було зафіксовано п'ять прильотів, ймовірно, з міномета 120 мм, в районі населеного пункту Сеньківка. Водночас про втрати серед місцевого населення чи серйозні пошкодження цивільної інфраструктури інформації не надходило.

Нагадаємо, протягом 30 травня українські військові ліквідували ще 470 рашистів. Також Збройні сили України знищили 15 артилерійських систем ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2023 10:07