Фото: Facebook Володимир Зеленський

Зеленський заявив про плани відкрити в Україні завод танків Challenger

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 30 травня, провів розмову із представниками британської оборонної компанії BAE Systems, яка займається виготовленням танків Challenger та гаубиць М777. 

Про це президент повідомив у Facebook.

Сторони домовилися про відкриття офісу BAE Systems в Україні, а в перспективі Зеленський хоче запустити ремонтні та виробничі потужності компанії в Україні.

"Обговорили локалізацію виробництва в Україні. Домовилися розпочати роботу з відкриття офісу BAE Systems в Україні, а згодом  і потужностей із ремонту та виробництва продукції компанії", — повідомив президент.

Він заявив, що Україна готова стати великим регіональним хабом для ремонту та виробництва різних видів продукції компанії BAE Systems.

"Ми зацікавлені у прямих відносинах із вашою компанією, без будь-яких посередників  не лише зараз, а й на далеку перспективу. Ми готові стати великим регіональним хабом для ремонту й виробництва різних видів продукції вашої компанії та зацікавлені у більш глобальних відносинах, ніж є зараз", — заявив Зеленський.

Що відомо про компанію BAE Systems

BAE Systems являє собою конгломерат збройових заводів, об'єднаних в єдину структуру власності в 1999 році. Це найбільший оборонний підрядник у Європі та сьомий виробник зброї у світі. Компанія займається виробництвом винищувачів Eurofighter Typhoon, SEPECAT Jaguar, McDonnell Douglas AV-8B Harrier II та Panavia Tornado.

Також вона виробляє танки Challenger 2, бойові машини піхоти CV90 і Bradley, САУ Archer (прибудуть в Україну протягом літа 2023-го року — ред.) та М777. Ці види озброєнь Україні зобов'язалися передати чи вже передали країни Заходу.

Нагадаємо, 25 травня союзники України провели чергову зустріч у форматі "Рамштайн". На засіданні було ухвалено низку ключових рішень для нашої держави. Зокрема, щодо поставок Україні зброї.

Своєю чергою керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що українська влада працює над тим, аби прискорити постачання перших винищувачів F-16. Йдеться не про великий термін, а про місяці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2023 22:10