Росія зіткнулася з критичною нестачею ударних ракет, – британська розвідка

22 ЛИПНЯ 2022 09:31

Росія збільшила використання ракет протиповітряної оборони в режимі додаткової наземної атаки через критичну нестачу спеціальних ударних ракет.

Про це йдеться в щоденному огляді Міноборони Британії, пише TrueUA.

Як відомо, раніше голова Миколаївської області Віталій Кім заявив, що російські війська випустили сім ракет по об’єктах інфраструктури, енергетичних об’єктів та складів.

"Росія майже напевно розгорнула стратегічні системи протиповітряної оборони С-300 і С-400, призначені для збивання літаків і ракет на великих відстанях, поблизу України від початку вторгнення. Ця зброя має відносно невеликі боєголовки, призначені для знищення літаків. Вони можуть становити серйозну загрозу для військ у відкритих і легких будівлях, але навряд чи зможуть пробити міцні конструкції", – йдеться у повідомленні.

Також існує висока ймовірність того, що ця зброя не потрапить у ціль і спричинить жертви серед цивільного населення, оскільки ракети не оптимізовані для цієї ролі, а їхні екіпажі будуть мало навчені для таких завдань.

На Донбасі ж українські війська продовжують відбивати спроби росіян штурмувати Вуглегірську ТЕС. Російська артилерія зосереджена на районах навколо міст Краматорськ і Сіверськ. 

Нагадаємо, раніше аналітики ISW пояснили, на захопленні яких міст зосередилась Росія.

Війна, 22.07.2022 09:31