Фото: mrpl.city

Сонячно та тепло: синоптики розповіли, де у суботу очікувати +17°C

У суботу, 26 жовтня, в Україні очікується переважно сонячна та суха погода. Опадів у цей осінній день не передбачається.

Про це повідомив метеоролог Ігор Кібальчич, пише Meteoprog.com.

За даними синоптика, на тлі високого атмосферного тиску та слабкого вітру в окремих регіонах країни можливі тумани в першій половині дня. Загалом температура повітря очікується близькою до норми, місцями вищою за норму на 1-3°C.

У суботу, 26 жовтня, як зазначає метеоролог, у західних областях очікується малохмарна погода, без опадів. Вранці місцями буде туман. Вітер південний, 3-8 м/с. Температура повітря становитиме +12...+17°C.

У північних регіонах держави очікується мінлива хмарність, без опадів. Вранці місцями пануватиме туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Стовпчики термометрів покажуть +8…+13°C.

У центральних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря триматиметься у діапазоні +10...+15°C.

У південних регіонах та у Криму буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря очікується +12…+17°C.

У східній частині буде мінлива хмарність, без опадів. Вітер північної чверті, 3-8 м/с. Температура повітря — +7...+12°C.

Нагадаємо, раніше синоптики спрогнозували, що в жовтні в Україні погода прогнозується теплішою за норму. Температура повітря буде вищою на 1-1,5°C.. Середня місячна температура в Україні прогнозується в межах +7...+13°C. Ці цифри є дещо вищими за норму.

Додамо, минулого тижня у Карпатах на горі Піп Іван випав сніг. Температура повітря на вершині опустилась до позначки у -3°C. 30 вересня на цій горі вже випадав сніг — тоді температура повітря на вершині знизилася до -5°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.10.2024 05:30