США розширять санкції проти Північного потоку-2

11 ЛИСТОПАДА 2020 10:18

Представники Палати представників та Сенату США досягли домовленості про включення додаткових санкцій проти газопроводу Північний потік-2 в оборонний законопроект. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на ICTV Факти.

За даними трьох обізнаних джерел, ці обмеження торкнуться страхових і сертифікаційних компаній, які працюють з російськими судами по завершенню проекту.

«Вони будуть включені в закон про національну оборону 2021 року, який повинен бути ухвалений до кінця року», – йдеться в повідомленні.

У новому законі про санкції вказується, що раніше введені санкції поширюються на всю діяльність щодо прокладки труб і страхування газопроводу.

У США газопровід Північний потік-2 вважають реальною загрозою для незалежності й безпеки Європи. Тому Вашингтон почав працювати над створенням міжнародної коаліції проти його будівництва.

Держсекретар США Майк Помпео сподівається, що уряд Німеччини підтримає цю ідею, враховуючи отруєння російського опозиціонера Олексія Навального і реальні наслідки для безпеки.

Світ, 11.11.2020 10:18