Фото Facebook Олексія Тандира

Суддя Тандир, який на смерть збив нацгвардійця, проситься до війська замість СІЗО

Голова Макарівського райсуду Київської області Олексій Тандир хоче проходити військову службу в бойовій частині, замість перебування у СІЗО. Відповідне клопотання він подав до прокуратури.

Про це Тандир заявив на засіданні Святошинського суду Києва, передає "Бабель".

За його словами, він є офіцером запасу, тому просить змінити запобіжний захід стосовно нього та відправити у військо замість СІЗО. Він зазначив, що планує служити у бойовій частині, а не "папірці перекладати".

"Користі, сидячи в СІЗО, я державі не принесу", вважає Тандир.

Зазначимо, що така можливість передбачена статтею про скасування запобіжного заходу для проходження військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період або зміну запобіжного заходу з інших підстав.

Як пояснив прокурор, звернення Тандира він поки що не бачив, тож не перевіряв його придатність до військової служби та інші деталі.

Відомо, що обвинувачений наразі перебуває в СІЗО, а термін тримання його під вартою спливає у понеділок, 25 грудня. Судді Тандиру, який у ніч на 26 травня на блокпосту в Києві збив на смерть військовослужбовця Національної гвардії Вадима Бондаренка, загрожує до 10 років увʼязнення.

Нагадаємо, суддя Олексій Тандир 6 грудня розлучився зі своєю дружиною Людмилою. Через кілька днів він переписав на неї квартиру у Святошинському районі Києва площею 68,8 кв. метрів і машиномісце. 12 грудня 2023 року Людмила Тандир переписала на екс-чоловіка свою земельну ділянку в Київській області площею 12 соток. Машина "Лексус", на якій суддя збив на смерть нацгвардійця, належала його дружині.

Зауважимо, що позов до суду про розлучення подала Людмила Тандир. Також екс-дружина подала на аліменти. Рішення щодо цього ухвалить суд 30 січня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.12.2023 09:39