Фото Facebook Олексія Тандира

Суддя Тандир, який на смерть збив нацгвардійця, переоформив майно на дружину та розлучився з нею

Суддя Олексій Тандир, який на смерть збив на блокпості в Києві військовослужбовця Національної гвардії Вадима Бондаренка, 6 грудня розлучився зі своєю дружиною Людмилою. Через кілька днів він переписав на неї квартиру у Святошинському районі Києва площею 68,8 кв. метрів і машиномісце.

Про це відомо з витягу Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, пише видання "Бабель".

12 грудня 2023 року Людмила Тандир переписала на екс-чоловіка свою земельну ділянку в Київській області площею 12 соток. Машина "Лексус", на якій суддя збив на смерть нацгвардійця, належала його дружині.

Відомо, що позов до суду про розлучення подала Людмила Тандир. Також екс-дружина подала на аліменти. Рішення щодо цього ухвалить суд 30 січня.

Варто додати, що родина загиблого нацгвардійця не встигла накласти арешт на майно судді до того, як він розлучився і переписав його на дружину.

Справа судді Тандира: що відомо

25 травня пізно ввечері суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир їхав по проспекту Берестейському повз блокпост на своєму Lexus ES350. Він на швидкості збив нацгвардійця, який ніс службу на цьому блокпосту, потерпілий загинув на місці події.

Після ДТП Олексій Тандир відмовлявся проходити тест на алкоголь, тож біологічні матеріали у нього взяли примусово. 27 травня Тандиру обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.

Крім того, встановлено, що суддя Олексій Тандир скоїв ДТП у стані алкогольного спʼяніння. Також він рухався зі швидкістю 100 км/годину. Таким є висновок судово-психологічної експертизи. Згодом у ДБР повідомили, що суддя Олексій Тандир може сісти за ґрати на 10 років, якщо його вину буде доведено.

Відомо, що родичі Тандира анонімно перерахували 18 тисяч гривень вдові загиблого нацгвардійця Анні Бондаренко. Жінка від грошей відмовилась, її адвокат передав кошти захисту підозрюваного у суді. Натомість адвокат колишнього судді натякнув, що сума переказів могла бути більшою.

Нагадаємо, 27 жовтня у Києві Святошинський районний суд ухвалив залишити суддю Олексія Тандира під вартою, який на смерть збив на блокпості в Києві військовослужбовця Національної гвардії. Арешт продовжили ще на 48 діб, до 25 грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.12.2023 19:54