Фото: соцмережі

Як суддя Тандир намагався сфальсифікувати експертизу на алкоголь: адвокат розповів деталі

Колишній суддя Олексій Тандир намагався сфальсифікувати експертизу, щоб та не довела стану сп’яніння в момент аварії, яку він влаштував на блокпосту у Києві. Замість сечі він здав на аналіз воду та слину.

Про це повідомив адвокат родини загиблого Віталій Сердюк у коментарі "Бабелю". Він зазначив, що цей трюк затягнув час проведення експертизи — вона тривала понад два місяці.

"Спочатку тести нібито показали, що в біоматеріалах немає алкоголю. Але коли фахівці дослідили самі біоматеріали, то виявили воду та слину. У слині вони й знайшли алкоголь", — розповів адвокат.

У прокуратурі підтвердили інформацію про намагання судді спотворити результати експертизи. Також там пояснили, що досудове розслідування в цій справі вже завершене, і сторонам відкрили матеріали для ознайомлення.

Справа судді Тандира: що відомо

25 травня пізно ввечері суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир їхав по проспекту Берестейському повз блокпост на своєму Lexus ES350. Він на швидкості збив нацгвардійця, який ніс службу на цьому блокпосту, потерпілий загинув на місці події.

Після ДТП Олексій Тандир відмовлявся проходити тест на алкоголь, тож біологічні матеріали у нього взяли примусово. 27 травня Тандиру обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.

Крім того, встановлено, що суддя Олексій Тандир скоїв ДТП у стані алкогольного спʼяніння. Також він рухався зі швидкістю 100 км/годину. Таким є висновок судово-психологічної експертизи.

17 липня Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру. Він буде під арештом без визначення застави до 26 серпня. Суд 9 серпня відхилив апеляцію підозрюваного щодо зміни запобіжного заходу.

Нагадаємо, згодом у ДБР повідомили, що суддя Олексій Тандир може сісти за ґрати на 10 років, якщо його вину буде доведено.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 09.08.2023 15:44