Фото: Facebook Макарівського райсуду

Справа Тандира: який термін "світить" судді

Суддя Олексій Тандир, якого підозрюють у дорожньо-транспортній пригоді, в якій загинув нацгвардієць, може сісти за ґрати на 10 років, якщо його вину буде доведено.

Про це повідомила представниця Держаного бюро розслідувань в ефірі телемарафону.

"Підозра за статтею Кримінального кодексу де обвинувачується суддя — це ДТП у стані алкогольного сп'яніння. Якщо це буде доведено у суді людина може на 10 років позбутися волі і ще на декілька років позбутися водійських прав", — зауважила вона.

Посадовиця також зауважила, що наразі слідство триває. А всі винні у трагедії обов'язково будуть покарані.

"Це провадження ще й про те, що нас немає обраних і тих кому вдасться уникнути покарання. Тому ми не затягуємо процес абсолютно. Всі відбувається у визначених законом строках", — додала представниця ДБР.

Справа судді Тандира: що відомо

25 травня пізно ввечері суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир їхав по проспекту Берестейському повз блокпост на своєму Lexus ES350. Він на швидкості збив нацгвардійця, який ніс службу на цьому блокпосту, потерпілий загинув на місці події.

Після ДТП Олексій Тандир відмовлявся проходити тест на алкоголь, тож біологічні матеріали у нього взяли примусово.

27 травня Тандиру обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.

Крім того, встановлено, що суддя Олексій Тандир скоїв ДТП у стані алкогольного спʼяніння. Також він рухався зі швидкістю 100 км/годину. Таким є висновок судово-психологічної експертизи.

Нагадаємо, 17 липня Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, якого підозрюють у ДТП, в якій загинув нацгвардієць. Він буде під арештом без визначення застави до 26 серпня — саме у той день завершується термін досудового розслідування справи про дорожньо-транспортну пригоду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.07.2023 17:07