Фото: Суспільне

Судді Тандиру, який збив на смерть нацгвардійця, продовжили запобіжний захід

У понеділок, 17 липня, Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, якого підозрюють у ДТП, в якій загинув нацгвардієць. Він буде під арештом без визначення застави до 26 серпня — саме у той день завершується термін досудового розслідування справи про дорожньо-транспортну пригоду.

Про це повідомляє Суспільне.

Відомо, що засідання суду почалося з клопотань самого Тандира, який просив суду звернути увагу на дії ДБР, які нібито порушують принцип презумпції невинуватості. А також підозрюваний просив суд дізнатись, чому вже два місяці немає результатів алкогольної експертизи.

Водночас прокурор Михайло Доманський пояснив, що експертиза потребує більше часу, а те, що Тандир на момент скоєння ДТП був нетверезим, свідчать відео з камер.

"Велася відеофіксація на нагрудну камеру. Видно повністю спілкування. Перші пояснення підозрюваного. Тобто весь комплекс доказів вказує на наявність сп'яніння у підозрюваного", — сказав Доманський.

Захист Тандира наполягає, що блокпост, на якому трапилась ДТП, нібито був неправильно розташований і не мав необхідних вказівних знаків. 

"Захист стверджує, що нацгвардійці нібито, порушили правила та вийшли на дорогу раніше", — йдеться у повідомленні.

Відтак під час свого виступу підозрюваний попросив змінити йому запобіжний захід на домашній арешт, оскільки вважає ризики обвинувачення необґрунтованими.

Нагадаємо, напередодні у ДБР повідомили, що суддя Олексій Тандир скоїв ДТП у стані алкогольного спʼяніння. Також він рухався зі швидкістю 100 км/годину. Таким є висновок судово-психологічної експертизи.

25 травня пізно ввечері суддя Макарівського райсуду Олексій Тандир їхав по проспекту Берестейському повз блокпост на своєму Lexus ES350. Він на швидкості збив нацгвардійця, який ніс службу на цьому блокпосту, потерпілий загинув на місці події. Після ДТП Олексій Тандир відмовлявся проходити тест на алкоголь, тож біологічні матеріали у нього взяли примусово. 27 травня Тандиру обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.07.2023 17:28