Фото: ДБР

Смертельна ДТП за участі судді у Києві: ДБР повідомило нові деталі

Державне бюро розслідувань з’ясовує обставини смертельної аварії за участі судді та військового Нацгвардії. Раніше про трагічну подію TrueUA повідомляло з посиланням на джерела у правоохоронних органах.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Як поінформували правоохоронці, 26 травня близько опівночі суддя за кермом автомобіля скоїв наїзд на військовослужбовця Національної гвардії України. Нацгвардієць від отриманих травм загинув на місці.

За даними правоохоронців, суддю затримано. Від проведення огляду на стан сп’яніння в закладі охорони здоров’я він відмовився. Наразі вживаються процесуальні заходи щодо примусового відібрання біологічних зразків у судді. Призначені необхідні судові експертизи.

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні розпочато за статтею порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вночі у п'ятницю на автодорозі Київ-Знам’янка сталася смертельна аварія, внаслідок якої загинули двоє 38-річних водіїв.

Минулого тижня Кагарлику на Київщині в аварії постраждала дитина. Винуватець дорожньо-транспортної пригоди втік з місця події. А 6 травня в Одеській області між селами Лощинівка і Каланчак Ізмаїльського району сталася аварія. Внаслідок ДТП зазнали травм шестеро людей, серед них трирічна дитина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2023 09:55