Фото: KP PSP Zakopane

У Польщі сильний буревій вбив п'ятьох людей: серед загиблих є діти (фото)

На півдні Польщі п'ятеро людей загинули через потужні вітри, серед яких діти. За останні два дні стихія також завдала сусідній країні значних матеріальних збитків.

Про це повідомляє Onet.

За даними джерела, вітер серйозно посилився в ніч на 1 квітня. Пориви сягали понад 100 км/год в районі гірського курортного міста Закопане. Стихія поламала багато гілок і дерев, зірвала фрагмент покрівлі одного з готелів. 

Місцева поліція через негоду закликала людей не виходити з дому без нагальної необхідності, а туристичні стежки у Татрах оголосили закритими, як і гірськолижні підіймачі. Також були скасовані традиційні лижні змагання з використанням антикварного обладнання. 

В одному з районів Закопане дерево впало на автомобіль, що рухався, — 23-річна водійка загинула. В іншому місці велика гілка впала на родину, яка виходила з церкви: від отриманої травми помер дев'ятирічний хлопчик.

Також, за даними джерела, у селищі Рабка-Здруй, що північніше від Закопаного у напрямку Кракова, внаслідок падіння дерева загинули троє людей, у тому числі шестирічна дитина.

Раніше повідомлялось, що в Україні найближчими днями суттєво погіршиться якість повітря. Причиною цьому стане пил зі Сахари, який накриє територію нашої країни.

Нагадаємо, що 29 березня метеорологи зафіксували у Київській області новий температурний рекорд. Про це повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського. Найтепліша мінімальна температура повітря — +6.8°C. Попередній рекорд фіксували 1993 року — +6.6°С.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.04.2024 19:13