У США готувався «путч» проти Трампа: розкрилася сенсація

22 ВЕРЕСНЯ 2018 13:09

У США в 2017 році готувалися відсторонити від влади президента Дональда Трампа. Ключову роль у цьому нібито грав заступник генпрокурора Рід Розенштайн, який займається розслідуванням втручання Росії в політичні процеси США, пише «Обозреватель» з посиланням The New York Times.

Він нібито пропонував поставити «прослуховування» і завербувати членів адміністрації Трампа. Розенштайн озвучив таку пропозицію навесні 2017 року під час зустрічі з працівниками Мін'юсту після того, як лідер США звільнив директора ФБР Джеймса Комі.

Він переконував у тому, що результати секретного прослуховування можна буде використовувати, щоб викрити хаос в адміністрації Трампа. Також він вважав можливим вербування міністра юстиції Джеффа Сешнс і міністра внутрішньої безпеки США Джона Келлі.

Підкреслюється, що пропозиції Розенштайна не були реалізовані, але сам він назвав цю інформацію «неточною і фактично неправильною».

Сам Трамп уже відреагував на сенсаційну інформацію. Американський лідер заявив, що «з Мін'юсту тягнеться тривалий сморід».

«У нашому міністерстві юстиції працюють чудові люди... Але є і дійсно погані. Ви пам'ятаєте, що сталося з ФБР. Усі вони покинули відомство», - сказав він.

Світ, 22.09.2018 13:09