Українському олігарху дали чотири роки російської тюрми

12 ЛИСТОПАДА 2020 10:34

Російський суд заочно засудив українського бізнесмена Костянтина Григоришина до чотирьох років ув'язнення. У РФ йому закидають несплату податків майже на 1,4 млрд рублів.

Про це повідомляють на порталі «Лівий берег». 

 

За версією слідства, таку суму в 2008-2010 роках недоплатив до скарбниці підконтрольний бізнесменові російський актив – ТОВ «ПІК «Созданіє», яке займалося постачанням трансформаторів із Запоріжжя і пізніше було визнане банкрутом.

Обвинувачі впевнені, що Григоришин був бенефіціарним власником компанії і разом із гендиректором товариства Володимиром Богатирьовим придумав схему ухилення від сплати податків за допомогою фіктивних агентських договорів.

 

В результаті під час розслідування він був оголошений в розшук, а процес щодо нього проходив заочно. Суд відмовився задовольнити претензії податкових органів про відшкодування шкоди, запропонувавши їм самостійно звернутися з цивільним позовом. Тим часом арештоване майно олігарха - нерухомість і твори мистецтва - залишилося під забезпечувальними заходами.

 

Адвокати Григоришина не стали коментувати рішення суду, проте відзначили, що у них є 10 днів для подання апеляційної скарги.

Нагадаємо, у квітні 2016 року російський олігарх Григоришин подав документи на отримання українського громадянства. Про намір Григоришина отримати український паспорт стало відомо після того, як російський суд оголосив його в розшук за несплату податків.

Світ, 12.11.2020 10:34