Фото ілюстративне. Джерело: novyny.online

Унаслідок ракетного обстрілу Києва й області 21 вересня пошкоджені енергомережі, — ДТЕК

Тисячі людей залишилися без світла після ракетної атаки рашистів на Київ та область у четвер, 21 вересня.

Про це повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". Він підтвердив, що під час вчорашньої ворожої атаки у Києві й області відбувалися знеструмлення.

"Були пошкоджені мережі в Києві та Київській області. У Київській області вимикали десь близько 3 тисяч споживачів. У Києві — близько тисячі. Впродовж години ми заживлювали споживачів і потім протягом дня ремонтували мережі", — сказав він.

Сахарук припустив, що росіяни розпочали обстрілювати енергетику України, як це відбувалося минулої осені та зими. Він не виключає, що атаки повторяться.

"По суті це вже так зрозуміло, що насправді розпочинається. Справді вони цілять по інфраструктурі. І я думаю, що будуть робити це надалі", — сказав директор ДТЕК.

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко визнав, що 21 вересня рашисти вперше за осінь атакували енергетичний об’єкт. Українська енергосистема наразі працює стабільно, однак є певні ризики у разі збільшення кількості таких атак.

Нічний обстріл 21 вересня: що відомо

Повітряні сили після опівночі повідомили, що зафіксовано виліт восьми бортів Ту-95МС з аеродрому "Оленья" у Мурманській області РФ. Близько четвертої ранку областями почала ширитися повітряна тривога, військові оголосили там ракетну небезпеку.

На нашу територію увійшло дві групи ракет: одна рухалась зі Сходу у південно-західному напрямку, а друга — в напрямку Сумської області. Небезпеку оголошували для Черкащини, Чернігівщини, Київщини, Кіровоградської та Вінницької областей.

У Хмельницькому близько шостої години ранку лунали вибухи. Влада повідомляла про роботу протиповітряної оборони. Також вибухи лунали у Рівному, у частині міста зникло світло. Влада повідомила про "прильоти". Є влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру. Минулося без постраждалих. Відомо про пошкодження СТО і п'яти автівок.

У Києві у кількох районах зафіксовано падіння уламків ворожих ракет. У Дарницькому районі постраждали семеро людей, серед них — дитина. Там також спалахнула пожежа на СТО й загорілися дві автівки. Крім цього, постраждав заклад профтехосвіти. У Шевченківському районі Києва уламки пошкодили газову трубу. У Святошинському районі частково зникло світло. "Укрзалізниця" попередила пасажирів про затримку потягів через обстріл Києва.

У Черкасах унаслідок ракетної атаки рашистів зруйновано будівлю готелю, дев’ять постраждалих, з-під завалів урятували одну людину. Виникла пожежа на території торговельних павільйонів площею 750 квадратних метрів.

Також вибухи лунали й на Львівщині у Дрогобицькому районі. За словами голови обласної військової адміністрації Максима Козицького, ворог завдав трьох ракетних ударів, два "прильоти" сталися по промисловому обʼєкту, загорівся цех, зруйнована триповерхова будівля складу. Крім того, виникло займання на площі близько 30 квадратних метрів. Ще одна ракета вдарила по приватному двоповерховому складу. Також виникло займання на площі 20 квадратних метрів. Про постраждалих не надходило.

У Харкові внаслідок ракетного обстрілу постраждали двоє людей. Їх госпіталізували до лікарні.

Нагадаємо, в ДТЕК зробили заяву, що енергетична система України може пройти зиму в нормальному режимі, якщо не брати до уваги фактор можливих обстрілів. До того ж протиповітряна оборона України намагатиметься максимально збиватиме дрони та ракети, щоби зберегти відновлену за останні півроку інфраструктуру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 10:27