Фото ілюстративне. Джерело: racurs.ua

Завдання для ППО: енергетики назвали головну умову для зими без відключень світла

Енергетична система України може пройти зиму в нормальному режимі, якщо не брати до уваги фактор можливих обстрілів. До того ж протиповітряна оборона України намагатиметься максимально збиватиме дрони та ракети, щоби зберегти відновлену за останні півроку інфраструктуру.

Таку заяву зробив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

"Якщо зараз вивести за дужки ракетні чи дронові обстріли, то в принципі ми маємо пройти зиму нормально. Без таких глобальних викликів, які мали минулої зими. Але якщо ввести сюди обстріли, то тут виникають запитання. Тому що не зрозуміло, яким чином все це буде відбуватися", — зазначив він.

На його думку, в цьому аспекті головне — це протиповітряна оборона та можливість збивати дрони, ракети, які летять на станції.

"На жаль, станції, трансформаторні підстанції не призначені до того, щоби витримати удари ракет і дронів. Тому в ППО є завдання максимально збивати все, що буде летіти на наші енергетичні об'єкти. Адже можна банально не зберегти все те, що ми зробили як енергетики протягом останніх 6 місяців", — констатував Сахарук.

Раніше голова "Укренерго" Володимир Кудрицький заявив, що "російський терор уже не стане несподіванкою, і до нього готуються всі — й енергетики, і Сили оборони, і споживачі".

Нагадаємо, що в Міністерстві енергетики спростували інформацію про запровадження графіків відключення електроенергії з 1 жовтня 2023 року. Однак такий сценарій можливий, якщо Росія завдаватиме нових ударів по обʼєктах енергетичної інфраструктури України. Енергетики запевнили, що завдяки цим зусиллям енергосистема повною мірою буде готова до проходження опалювального сезону без відключень електроенергії та відповідно обмежень споживачів. Електроенергії, виробленої українськими електростанціями, наразі вистачає для забезпечення потреб споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 12:48