Фото ілюстративне. Джерело: ТСН

Міністр Галущенко підтвердив перший обстріл українського енергетичного об'єкта цієї осені

У ніч на четвер, 21 вересня, рашисти вперше за осінь атакували енергетичний об’єкт. Українська енергосистема наразі працює стабільно, однак є певні ризики у разі збільшення кількості таких атак.

Цей факт підтвердив міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Зараз важко оцінити масштаби майбутніх ударів. Ми розуміємо, що відбуватимуться удари по енергосистемі. І сьогодні вже вперше атакували енергетичний об’єкт на заході України", — зазначив він.

Міністр додав, що питання впливу таких ударів на роботу енергетичної системи важко зараз оцінити.

"Будемо це робити в процесі атак, і ми теж готуємося та належно підготовлені для того, щоби ухвалювати відповідні рішення", — заявив Галущенко.

Щоби не деталізувати пошкодження енергетичного об’єкта внаслідок нічної атаки, міністр повідомив, що наразі "все працює стабільно". Він також не уточнив, про який саме об’єкт ідеться.

Раніше голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль розповідав, що Рівненщина зазнала ракетних ударів. Відбулося влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру. За його словами, також відсутнє електропостачання в частині Рівненського району.

Нічний обстріл 21 вересня: що відомо

Повітряні сили після опівночі повідомили, що зафіксовано виліт восьми бортів Ту-95МС з аеродрому "Оленья" у Мурманській області РФ. Близько четвертої ранку областями почала ширитися повітряна тривога, військові оголосили там ракетну небезпеку.

На нашу територію увійшло дві групи ракет: одна рухалась зі Сходу у південно-західному напрямку, а друга — в напрямку Сумської області. Небезпеку оголошували для Черкащини, Чернігівщини, Київщини, Кіровоградської та Вінницької областей.

У Хмельницькому близько шостої години ранку лунали вибухи. Влада повідомляла про роботу протиповітряної оборони. Також вибухи лунали у Рівному, у частині міста зникло світло. Влада повідомила про "прильоти". Є влучання в енергетичну та цивільну інфраструктуру. Минулося без постраждалих. Відомо про пошкодження СТО і п'яти автівок.

У Києві у кількох районах зафіксовано падіння уламків ворожих ракет. У Дарницькому районі постраждали семеро людей, серед них — дитина. Там також спалахнула пожежа на СТО й загорілися дві автівки. Крім цього, постраждав заклад профтехосвіти. У Шевченківському районі Києва уламки пошкодили газову трубу. У Святошинському районі частково зникло світло. "Укрзалізниця" попередила пасажирів про затримку потягів через обстріл Києва.

У Черкасах унаслідок ракетної атаки рашистів зруйновано будівлю готелю, дев’ять постраждалих, з-під завалів урятували одну людину. Виникла пожежа на території торговельних павільйонів площею 750 квадратних метрів.

Також вибухи лунали й на Львівщині у Дрогобицькому районі. За словами голови обласної військової адміністрації Максима Козицького, ворог завдав трьох ракетних ударів, два "прильоти" сталися по промисловому обʼєкту, загорівся цех, зруйнована триповерхова будівля складу. Крім того, виникло займання на площі близько 30 квадратних метрів. Ще одна ракета вдарила по приватному двоповерховому складу. Також виникло займання на площі 20 квадратних метрів. Про постраждалих не надходило.

У Харкові внаслідок ракетного обстрілу постраждали двоє людей. Їх госпіталізували до лікарні.

Нагадаємо, що окупанти також вкрили вогнем житлові квартали Херсона. Росіяни поцілили у будівлю гуртожитку, коли люди ще спали. Загинули двоє чоловіків – віком 29 і 41 рік. Вони перебували всередині гуртожитку. Окрім того, 61-річна херсонка госпіталізована у важкому стані. До лікарні також доправили двох жінок 44 і 57 років і 49-річного чоловіка. У них травми середньої важкості. 81-річна мешканка міста отримала медичну допомогу на місці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 13:23