Фото ілюстративне. Джерело: Херсонська прокуратура

Жахлива ніч для Херсона: рашисти обстріляли житлові квартали міста, є загиблі та поранені

У ніч на четвер, 21 вересня, російські окупанти вкрили вогнем житлові квартали Херсона. Росіяни поцілили у будівлю гуртожитку, коли люди ще спали.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Загиблі внаслідок нічного російського терору — двоє чоловіків віком 29 і 41 рік. Вони перебували всередині гуртожитку, в який поцілили окупанти. Щирі співчуття родинам загиблих", — розповів він.

Окрім того, 61-річна херсонка госпіталізована у важкому стані. До лікарні також доправили двох жінок 44 і 57 років і 49-річного чоловіка. У них травми середньої важкості. 81-річна мешканка міста отримала медичну допомогу на місці.

Олександр Прокудін додав, що за минулу добу противник здійснив 126 обстрілів, випустивши 604 снаряди з мінометів, артилерії, "Градів", ВКК, БпЛА, танків та авіації. Безпосередньо по Херсону ворог випустив 41 снаряд.

"Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; територію та будівлю навчального закладу у Херсонському районі. Через російську агресію 2 людини отримали поранення", — підсумував Прокудін.

Нагадаємо, що зранку 19 вересня окупанти обстріляли Херсон з артилерії, влучили в тролейбус і вбили сержанта поліції, який перебував поруч. Двоє цивільних отримали важкі поранення. Йдеться про двох чоловіків-пасажирів тролейбуса віком 33 та 57 років. Постраждалих доправили до лікарні.

У ніч на 21 вересня рашисти здійснили масовану ракетну атаку по Україні. Вибухи лунали у Києві, Хмельницькому, Рівному. На Львівщині та у Харкові сталися "прильоти". У Черкасах внаслідок падіння уламків постраждали п'ятеро людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2023 08:39