Фото: findbiz-pl

Варшава готується відновлювати та будувати бомбосховища: Reuters повідомив деталі

Столиця Польщі Варшава виділила 117 мільйонів злотих (30 мільйонів доларів) на будівництво бомбосховищ та інші заходи безпеки. Зараз країна може забезпечити укриттями лише 4% населення.

Про це заявив міський голова Варшави Рафал Тшасковський після публікації звіту Вищої контрольної палати Польщі щодо забезпечення бомбосховищами в країні, пише Reuters.

Хоча Польща, яка є членом НАТО, запевнила своїх громадян, що її місце в Альянсі гарантує безпеку від будь-якої атаки РФ, вторгнення агресора в Україну спонукало до підготовки до можливих потенційних ударів.

"З власної ініціативи ми провели інвентаризацію місць для укриття", — зазначив міський голова.

За його словами, близько сім мільйонів квадратних метрів будівель у Варшаві могли б служити укриттями. До них відносяться підземні паркінги та станції метро.

"117 мільйонів злотих на підвищення безпеки — це гроші на найближчі два-три роки, і ми готові виділити на ці цілі ще більше", — проінформував Тшасковський.

Він додав, що лікарні будуть готові до загроз, а представників громадськості навчать, як діяти в надзвичайних ситуаціях.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден вважає, що немає потреби в додаткових американських військах на польському кордоні. Раніше влада Польщі просила збільшити там кількість американського персоналу та військової техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.03.2024 17:03