Вірменія попросила у Путіна захисту в Карабасі

31 ЖОВТНЯ 2020 11:05

У суботу, 31 жовтня, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян надіслав листа президентові Росії Володимиру Путіну з проханням про допомогу від «азербайджано-турецької військової агресії проти Нагірного Карабаху».

Як йдеться на офіційному сайті МЗС Вірменії, в листі, зокрема, повідомляється про нібито перекидання «іноземних озброєних терористів із Близького Сходу» і їх участь у бойових діях в Нагірному Карабасі.

«З огляду на наближення бойових дій до кордону Вірменії, факти посягань на територію РА, які вже мали місце, прем'єр-міністр Республіки Вірменія звернувся до президента Російської Федерації за негайним проведенням консультацій з метою визначення роду і розміру допомоги, яку РФ може надати», – підкреслили у відомстві.

Пашинян нагадав Путіну про союзницькі відносини між Вірменією та Росією і статтю 2 «Договору про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу» від 29 серпня 1997 року.

У свою чергу, в МЗС РФ заявили, що Росія надасть Єревану необхідну допомогу, якщо зіткнення будуть перенесені безпосередньо на територію Вірменії.

«РФ прихильна союзницьким зобов'язанням щодо Вірменії, в тому числі що випливають з Договору про дружбу, співпрацю і взаємну допомогу», – йдеться в повідомленні.

Світ, 31.10.2020 11:05