Європейські парламентарі розкритикували Україну

10 ЛИСТОПАДА 2020 12:56

У комітеті Європейського парламенту із закордонних справ розкритикували Україну через брак зусиль з реформування судової влади та недостатню боротьбу з олігархами.

 

Про це повідомляють на ресурсі «Європейська правда».

 

Звіт був затверджений 53 голосами "за", 7 "проти", 8 членів комітету "утрималися".

Євродепутати відзначили Україну за прогрес у виконанні зобов'язань, взятих на себе Угодою про асоціацію з ЄС, особливо у сферах сільського господарства, енергетики, банківської справи, децентралізації, цифрової економіки, довкілля та виборчих процедур.

 

Однак, європейці зазначили, що необхідно провести низку реформ, аби уникнути відкату. 

Євродепутати виділили судову систему як один з інститутів, що користується найменшою довірою в Україні.

 

У звіті вони також розкритикували спроби української влади чинити політичний тиск на незалежні економічні інститути і правоохоронні органи, та висловили розчарування відсутністю прогресу в ліквідації олігархії в країні.

 

За словами депутатів Європарламенту, істотні результати в боротьбі з корупцією вкрай необхідні для збереження підтримки реформ серед громадян.

 

«Шлях, яким країна йшла з часів Революції гідності, вражає. Величезні виклики залишаються: агресія Росії, пандемія COVID-19 і діяльність тих, хто продовжує ігнорувати верховенство права і зусилля по боротьбі з корупцією. Справжні реформатори в Україні заслуговують нашої постійної підтримки, щоб виправдати очікування своїх громадян», - заявив доповідач Європарламенту, німецький депутат Міхаель Галер.

Світ, 10.11.2020 12:56