Фото: Генштаб

Авіація ЗСУ потужно вдарила по важливих цілях ворога: Генштаб повідомив про втрати росіян

Бійці Збройних сил України продовжують завдавати відчутних втрат російським окупантам. Авіація Сил оборони протягом доби завдала десять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння й військової техніки противника та чотири — по зенітно-ракетних комплексах.

Про це йдеться у зведенні Генштабу. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два артилерійських засоби на вогневих позиціях, зенітно-ракетний комплекс, станцію РЕБ та засіб протиповітряної оборони противника.

Російські обстріли

Протягом доби російські окупанти завдали двох ракетних ударів, 24 авіаційних ударів та близько 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, серед яких є діти. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ситуація на фронті

Протягом доби відбулось 24 бойових зіткнення. На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі південно-східніше Андріївки Луганської області. 

На Бахмутському напрямку противник здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення у районах південніше Андріївки та західніше Ягідного Донецької області. 

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, наші захисники  продовжують стримувати наступ російських військ в районі Авдіївки Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка Донецької області. 

На Шахтарському напрямку ворог здійснив  безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі західніше Старомайорського Донецької області. 

На Запорізькому напрямку ворог здійснив  безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі східніше Роботиного Запорізької області. 

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Наступ ЗСУна фронті

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, українські війська досягли тактично значущого просування в західній частині Запорізької області на тлі контрнаступних операцій, що тривають, як мінімум, на трьох ділянках фронту.

Так, вказується, що геолокаційні кадри, опубліковані 11 серпня, підтверджують, що українські Сили оборони досягли північної околиці н. п. Роботине (10 км на південь від Оріхова) на заході Запорізької області, хоча постійність і протяжність цих позицій наразі незрозумілі. 

Нагадаємо, протягом останніх двох тижнів журналісти встановили понад 1300 нових імен російських солдатів, яких було знищено на фронті в Україні. Всього до поіменного списку вбитих солдатів армії Росії, який склали журналісти, входить 30 003 імені. При цьому журналісти наголосили, що реальна кількість убитих російських військових значно вища.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2023 19:44