Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ ювелірно вдарили по військовій базі окупантів на Херсонщині: потужне відео

Військові Збройних сил України продовжують завдавати нищівних ударів по ворогу. Захисники 12 серпня обстріляли військову базу російських окупантів у Херсонській області.

Про це заявив спікер оперативного командування "Південь" полковник Владислав Назаров.

Удар було завдано по базі рашистів у селі Раденськ Олешківської громади.

Зазначимо, що раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що наразі немає приводів для ажіотажу щодо звільнення лівого берега Херсонської області.

"Так, там певні підрозділи виконали певне завдання. Це передбачувано, адже наша мета — повернути всі тимчасово окуповані території, тож ми скрізь відпрацьовуємо таку можливість", — пояснила вона.

Ситуація на фронті

Генеральний штаб ЗСУ у вечірньому зведенні за 12 серпня повідомляв, що українські військові мають частковий успіх в районі Роботиного (10 км на південь від Оріхова) Запорізької області. Раніше про це ж повідомляли аналітики Інституту вивчення війни. У ISW вказували, що українські Сили оборони досягли північної околиці Роботиного, хоча постійність і протяжність цих позицій наразі незрозумілі. 

"Українські сили протягом кількох тижнів проводили регулярні наземні атаки на Роботине у рамках своїх операцій, спрямованих на послаблення російської оборони. Здатність українських сил просунутися до околиць Роботиного, на захист яких російські сили витратили значні зусилля, час та ресурси, залишається значною, навіть якщо українські досягнення є обмеженими", — наголошують експерти.

Вони додають, що на кадрах із геолокацією, які були опубліковані у мережі 11 серпня, видно, що ЗСУ просунулися в Урожайному (9 км на південь від Великої Новосілки) вздовж кордону Донецько-Запорізької області.

Нагадаємо, протягом останніх двох тижнів журналісти встановили понад 1300 нових імен російських солдатів, яких було знищено на фронті в Україні. Всього до поіменного списку вбитих солдатів армії Росії, який склали журналісти, входить 30 003 імені. При цьому журналісти наголосили, що реальна кількість убитих російських військових значно вища.

За даними Генштабу, станом на 12 серпня втрати окупантів становлять понад 253 тисячі осіб та десятки тисяч одиниць техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2023 04:23