Фото: Telegram/Ігор Мосійчук

У іспанській нерухомості колишнього військкома Одеси Борисова проводилися обшуки, — джерела

У іспанській нерухомості колишнього начальника Одеського обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки міста Одеси Євгена Борисова проводилися обшуки.

Як повідомили джерела TrueUA у правоохоронних органах, обшуки проводили працівники Державного бюро розслідувань.

В ході обшуків правоохоронці вилучили документи на право власності майном родичів Борисова.

На майно — віллу і офіс — наклали арешт.

Справа Євгена Борисова: що відомо

Одне із журналістських розслідувань показало, що мати військкома торік придбала житловий будинок в Іспанії за понад чотири мільйони євро. Цьогоріч вона стала власницею автомобіля Mercedes-Benz EQV, який коштував майже три мільйони гривень. Та це не єдина родичка Борисова, яка має чималі статки. Зокрема, теща екс-військкома впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, хоча не мала для цього достатніх коштів законного походження. До елітного автопарку увійшли Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG; Toyota Land Cruiser.

Власне дружина Борисова придбала офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тисяч євро, однак також не мала для цього достатньої кількості законно отриманих активів та доходів.

Колишнього військкома підозрюють:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України);

  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану — вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України);

  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.409 КК України);

  • в організації легалізації коштів, одержаних злочинним шляхом (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209);

  • у перевищенні наданих йому службових повноважень та надання незаконних вказівок підлеглим співробітникам щодо необхідності позитивного розв'язання питання про уникнення від призову до лав Збройних Сил України визначеним ним особам за грошову винагороду.

Санкції статей передбачають до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 24 липня працівники Державного бюро розслідувань спільно з Офісом генерального прокурора затримали Євгена Борисова у Києві. Аби заплутати правоохоронців, він змінював мобільні телефони та маршрути пересування.

25 липня суд відправив під варту колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 150 мільйонів гривень. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.12.2023 10:59