Фото: Telegram-канал національної енергетичної компанії "Енергоатом"

Енергетики відновили лінію живлення ЗАЕС, яку пошкодив рашистський обстріл

Українські енергетики відновили живлення Запорізької атомної електростанції. Живлення станції було порушене у зв'язку з масованим ударом ворога у п'ятницю, 22 березня. 

Про це повідомляє  національна енергетична компанія "Енергоатом".

"Наразі тимчасово окуповану Запорізьку АЕС із об’єднаною енергосистемою України знову зʼєднують дві лінії електропередачі: "Запорізька ТЕС — Феросплавна" напругою 330 кВ та "Дніпровська", завдяки яким забезпечується живлення власних потреб станції", — повідомляють в Telegram-каналі компанії.

Очільник "Енергоатому" Петро Котін, реагуючи на черговий ракетний терор ворога, наголосив, що Запорізька атомна електростанція має негайно перейти під повний контроль України, її законного оператора — "Енергоатому", а Росія повинна вивести зі станції своїх військових та військову техніку.

"Така ситуація вкрай небезпечна та загрожує настанням аварійної ситуації. Якщо відключиться остання лінія звʼязку з вітчизняною енергомережею, ЗАЕС опиниться в черговому блекауті, що є важким порушенням умов безпечної експлуатації станції", — написав він в Telegram-каналі "Енергоатом". на Telegram-каналі "Енергоатому".

Зазначимо, що відтоді, як ворог окупував Запорізьку АЕС, станція вже пережила вісім повних блекаутів та один частковий. 

Нагадаємо, що раніше через масований обстріл ЗАЕС перебувала на межі блекауту. Повне знеструмлення атомної станції — це небезпечна ситуація, яка може призвести до радіаційної аварії у випадку, якщо відмовлять аварійні дизель-генератори та системи безпеки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 14:29