Фото: Головного управління розвідки

Кидають у "м‘ясні" штурмові групи: росіяни вигадали покарання для панікерів й дезертирів

У російській армії продовжує стрімко падати мотивація продовжувати війну. Через відсутність юридичної норми щодо кінцевих термінів проходження військової служби за мобілізацією у російській армії , відсутність значних досягнень на полі бою та поширення панічних настроїв щодо майбутніх перспектив, серед російських мобілізованих почастішали випадки невиконання наказів, саботажу, нестатутних взаємин, а також дезертирства.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Для вирішення цих проблем начальник генерального штабу Збройних сил РФ прийняв рішення, згідно якого командирам з’єднань та військових частин наказано виявляти та відряджати таких осіб до штурмових рот для подальшого використання їх у так званих "м’ясних штурмах".

Російські обстріли

Протягом минулої доби російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши вісім ракет, зокрема, чотири крилаті ракети наземного базування "Іскандер", та 35 іранських ударних БпЛА типу Shahed по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено дві крилаті ракети та 20 ударних БпЛА типу Shahed. Крім того, ворог завдав 92 авіаційних ударів та здійснив 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, зруйновано та пошкоджено приватні будинки.

Ситуація на фронті

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, тривають важкі бої. Протягом минулої доби на зазначеній ділянці фронту відбулось 35 бойових зіткнень.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки. 

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Білої Гори,  успіху не мав. 

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу та два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Також наші захисники знищили чотири ворожих розвідувальних БпЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, п'ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та ще чотири важливих об’єкти противника.

Нагадаємо, 10 червня президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові ведуть на фронті наступальні та оборонні операції. Він попередив російського диктатора Володимира Путіна про те, що всі українські командувачі налаштовані позитивно щодо контрнаступу.

Зауважимо, за даними американського Інституту вивчення війни, Сили оборони України ведуть контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Бійці ЗСУ продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2023 07:20