Фото: Генштаб

ЗСУ ведуть успішні контрнаступальні дії на чотирьох напрямках, — ISW

За даними американського Інституту вивчення війни, Сили оборони України ведуть контрнаступальні дії щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Бійці ЗСУ продовжують просування під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях. 

Про це йдеться у звіті ISW.

Зазначається, що Міноборони Росії заявило, що окупанти відбили обмежені та локалізовані наземні атаки українських військ у районі Кремінної. Водночас українські війська просунулися на 1,2 кілометра в ході продовження наступальних операцій під Бахмутом. Сили оборони також продовжили обмежені контрнаступальні операції на заході Донецької області поблизу кордону Донецької та Запорізької областей і досягли тактичних успіхів на цих напрямках.

Вчора українські воїни також продовжили наземні атаки на заході Запорізької області. Російське джерело припустило, що українці мають певні успіхи під час цих атак. Водночас в ISW наголошують, що українські офіційні особи прямо зізналися, що військо очікує втрат техніки під час контрнаступальних операцій.

На переконання аналітиків, структура російського командування, що відповідає за війну в південний фронт, є нечіткою і, ймовірно, дублює одна одну. Експерти шляхом аналізу публічної інформації прийшли висновку, що за цей напрямок відповідають генерали Романчук, Теплінський, Кузовлєвий і Герасимов. Відносини між ними залишаються незрозумілими.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін заговорив мовою пропагандистських методичок. На його думку, контрнаступ Збройних сил України вже розпочався.

У населених пунктах тимчасово захопленої частини Херсонської області російські окупанти продовжують тероризувати українців. Рашисти дозволяють евакуацію із затоплених населених пунктів тільки людям з російськими паспортами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2023 07:36