Фото: соцмережі

Окупанти евакуйовують з підтоплених районів Херсонщини лише власників паспортів РФ, — Генштаб

У населених пунктах тимчасово захопленої частини Херсонської області російські окупанти продовжують тероризувати українців. Рашисти використовують наслідки скоєного ними злочину у своїх цілях.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Зокрема, дозволяють евакуацію із затоплених населених пунктів тільки людям з російськими паспортами. Також, окупанти силоміць виганяють з власних вцілілих помешкань цивільних людей з метою розміщення в них військовослужбовців російських окупаційних військ.

Російські обстріли

Протягом минулої доби противник завдав вісім ракетних та 74 авіаційних удари, здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На превеликий жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновано та пошкоджено лікарню у місті Гуляйполе, приватні житлові будинки міста Звягель Житомирської області, пошкоджено будинок культури в Очакові Миколаївської області та інша цивільна інфраструктура в Одеській області. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Ситуація на фронті

Противник зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, тривають важкі бої. Протягом минулої доби на зазначеній ділянці фронту відбулось 34 бойових зіткнення.

На Лиманському напрямку, протягом доби, противник вів безуспішні наступальні дії в районах Білогорівки та Веселого. 

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку Богданівки, успіху не мав. 

На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалі спроби наступу неподалік Сєверного. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі ворожі атаки в районі міста Мар’їнка. Противник зазнав втрат. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. 

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 19 ударів по районах зосередження особового складу та два — по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили чотири пункти управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів та п'ять артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін заговорив мовою пропагандистських методичок. На його думку, контрнаступ Збройних сил України вже розпочався.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.06.2023 07:18