Фото: True.UA

Магнітні бурі у грудні: небезпечні дати для метеозалежних людей

В останній місяць 2023 року Сонце буде не надто прихильним до жителів нашої планети, оскільки магнітне поле починає свою активність вже з перших днів грудня. Очікується, що магнітні бурі кілька днів впродовж місяця будуть надто потужними — це може викликати погане самопочуття у метеозалежних людей.

Про це повідомляє Meteoagent.

Найпотужніша магнітна буря вдарить вже в п'ятницю, 1 грудня — вона складатиме 7 балів (потужна магнітна буря). У суботу, 2 грудня, очікується 5-бальний геошторм (сильна магнітна буря). В ці дні варто пам'ятати про додатковий відпочинок та з розумінням ставитися до коливань настроїв, напади апатії, головні болі та загальну слабкість.

Наступний сонячний шторм сильної та середньої інтенсивності (5 та 4 бали) триватиме з 4 по 7 грудня. Далі чотири дні з 8 по 11 грудня Сонце дасть нашій планеті невеликий перепочинок, а вже 12 грудня знову чекатимемо на 4-бальний геошторм. З 13 по 17 грудня можна активно працювати та бути бадьорими, адже активність сонячного шторму буде мінімальною. Сильні та середні сонячні бурі вдарять на Землю ще 18, 19, 22-24 грудня. 

 

Фото: Meteoagent

Щодо прогнозів на Різдво та напередодні Нового року, то вони позитивні. За попередніми даними, 25 та 31 грудня очікується слабкий геошторм.

Нагадаємо, на початку листопада Земля також перебувала "під ударами" геомагнітних штормів. Зокрема, 5 листопада К-індекс (градація потужності) бурі дорівнювала шести балам — це потужний геомагнітний шторм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 02.12.2023 01:14