Фото ілюстративне зі соцмереж

Потужна магнітна буря прямо зараз "атакує" Землю: скільки вона триватиме

Земля перебуває "під ударами" геомагнітних штормів. Один із них "атакує" прямо зараз. У жовтні фіксували чимало магнітних бур, листопад у цьому плані не відставатиме.

Про це повідомив Meteoagent. За даними фахівців, удень 5 листопада Землю "вдарила" потужна магнітна буря. Її К-індекс (градація потужності) дорівнювала шести балам — це потужний геомагнітний шторм. Для порівняння: минулого місяця бур такої потужності не було.

Згідно з прогнозами метеорологів, її активність триватиме три дні, і вже 8 листопада ситуація з космічною погодою суттєво покращиться.

магнітні бурі

Джерело: Meteoagent

Що таке магнітні бурі

Магнітна буря — це обурення геомагнітного поля нашої планети, яке може тривати від кількох годин до кількох діб. Утворюються такі явища, коли з околицями Землі стикаються обурені потоки сонячного вітру, а потім взаємодіють із магнітосферою.

Під час активності магнітних бур деякі метеозалежні та вагітні люди можуть відчувати головний біль, біль у серці, суглобах і спині. Крім того, обережним у ці дні необхідно бути громадянам із хронічними захворюваннями й ослабленим імунітетом.

Нагадаємо, що наприкінці жовтня потужна магнітна буря К-індексу накрила Землю. Вона відповідала червоному рівню. Особливо відчували її вплив 25 жовтня. З наступного дня розпочалося послаблення дії магнітної бурі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.11.2023 09:40