Фото: TrueUA

Землю накрила магнітна буря: скільки вона триватиме

У середу, 29 листопада, Землю накрила слабка магнітна буря. Особливо відчуватиметься її вплив п'ятницю, 1 грудня. Наступного дня відбудеться послаблення.

Про це повідомляє MeteoagentЗа даними астрофізиків, це слабка магнітна буря. Вона розпочалася 29 листопада. Її К-індекс (градація потужності) дорівнює п'яти балам.

Згідно з прогнозами метеорологів, її активність триватиме три дні — до 1 грудня. При цьому, на початок першого місяця зими геомагнітні збурення посиляться. Градація потужності дорівнюватиме шести балам.

 Фото: Meteoagent

 Фото: Meteoagent

Що таке магнітні бурі

Магнітна буря — це обурення геомагнітного поля нашої планети, яке може тривати від кількох годин до кількох діб. Утворюються такі явища, коли з околицями Землі стикаються обурені потоки сонячного вітру, а потім взаємодіють із магнітосферою.

Наслідки магнітних бур

Найбільший вплив магнітних бур відчувають люди похилого віку та ті, що мають хронічні хвороби. Найпоширеніші симптоми — це головний біль, підвищений тиск, прискорений пульс, втома, біль у м'язах, суглобах, іноді — у серці, запаморочення, нудота, загострення хронічних захворювань.

Як захиститися від впливу магнітних бур

У пікові дні магнітних бур лікарі радять відмовитися від сильних фізичних навантажень і менше перебувати на сонці. Також краще перенести магнітні коливання допоможе хороший сон. 

Важливо також пам'ятати про правила харчування — під час бур варто відмовитися від фаст-фуду, жирної їжі та алкоголю. Людям із хронічними хворобами медики радять носити з собою аптечку з необхідними ліками. 

Нагадаємо, на початку листопада Земля також перебувала "під ударами" геомагнітних штормів. Зокрема, удень 5 листопада К-індекс (градація потужності) бурі дорівнював шести балам — це потужний геомагнітний шторм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.11.2023 17:23