Скріншот з відео

Навчання військових на F-16: українські пілоти почали проходити мовні курси в США

Українські пілоти 28 вересня розпочали навчання на мовних курсах у Сполучених Штатах Америки в рамках підготовки українських пілотів для освоєння американських винищувачів F-16.

Про це повідомила речниця Пентагону Сабріна Сінгх на прес-конференції.

Сінгх наголосила, що наразі наші пілоти проходять фахові курси з англійської мови. Кількість пілотів, які почали підготовку, вона не назвала.

"Тривалість курсів залежатиме від кваліфікації та рівня знань українських льотчиків", — зазначила речниця Пентагону.

Крім того, вона також додала, що після закінчення цих мовних курсів українські пілоти розпочнуть спеціалізовані навчання на винищувачах F-16 в штаті Аризона у Сполучених Штатах.

F-16 для України: що відомо

Данія та Нідерланди на зустрічі у форматі "Рамштайн" 25 травня очолили коаліцію з навчання ЗСУ на F-16. Також до її складу увійшли Норвегія, Бельгія, Португалія та Польща. 22 червня США отримали запит від Данії щодо підготовки українських пілотів для застосування винищувачів F-16. Лише на початку серпня Джо Байден схвалив тренування українських військових на американських винищувачах F-16. Наприкінці літа навчання стартували.

20 серпня Нідерланди та Данія під час візиту президента України Володимира Зеленського у ці країни заявили, що нададуть ЗСУ американські винищувачі у кількості 42 та 19 відповідно. Зокрема, прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен повідомила, що її країна планує надати Україні перші шість F-16 до Нового року, а ще п'ять — протягом 2024 року.

Нагадаємо, що Нідерланди передадуть Збройним силам України більшість своїх винищувачів F-16, але кілька залишать для навчання українських пілотів. Країна планує передати Україні винищувачі F-16 вже наступного року. Цей процес залежить від безлічі факторів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 23:46