Фото: pixabay

Прохолодно, але майже без опадів: що чекати від погоди на вихідних

В Україні 19 та 20 жовтня збережеться прохолодна погода. Вночі можливі заморозки, а вдень температура підніметься до +14°С.

Про це повідомив народний синоптик Ігор Кібальчич, пише Meteoprog.com.

За його словами, завдяки впливу потужного та малорухомого антициклону Werner у найближчі вихідні на більшій частині території України переважатиме малохмарна погода з прохолодними ночами та північним вітром. Місцями спостерігатимуться тумани.

"У східній та південній частині України очікується більша кількість хмар із яких випадатимуть дощі, місцями помірні внаслідок впливу фронту оклюзії з північного сходу", — зазначив синоптик.

Погода у суботу, 19 жовтня

У західних областях очікується малохмарна погода, без опадів. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі становитиме -2…+3°С, вдень буде +8…+13°С.

У північних регіонах прогнозується мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах -1…+4°С, вдень очікується +7…+12°С.

У центральних областях буде хмарна погода із проясненнями, переважно без опадів, лише у Полтавській та Дніпропетровській областях пройдуть невеликі дощі. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +2…+7°С, вдень прогнозують +6…+11°С.

У південній частині країни подекуди пройдуть невеликі, у Криму помірні дощі. Без опадів буде лише в Одеській та Миколаївській областях. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +2…+7°С, вдень очікується +7…+12°С.

У східних областях прогнозується хмарна та прохолодна погода. Пройдуть дощі, подекуди помірні. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +2…+7°С, вдень буде +4…+9°С.

Погода у неділю, 20 жовтня

У західній частині утримається сонячна та стійка погода, без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі становитиме -2…+3°С, вдень прогріє до +9…+14°С.

У північних областях прогнозується мінлива хмарність, без опадів. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі буде в межах -2…+3°С, вдень очікується +8…+13°С.

У центральній частині України прогнозують мінливу хмарність, без опадів. Вітер північний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме -1...+4°С, вдень прогріє до +7...+12°С.

У південних областях переважно без опадів, лише у Криму вночі та вранці місцями пройдуть невеликі дощі. Вітер північний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +2…+7°С, вдень буде +8…+13°С.

У східній частині країни вночі місцями невеликий дощ, вдень без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Вночі очікується +1...+6°С, вдень прогнозують +6...+11°С.

Нагадаємо, 16 жовтня, у Карпатах гору Піп Іван засипало снігом. На вершині фіксують зниження температури повітря до -6°C та сильний вітер.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.10.2024 14:40