Фото: ілюстративне. Джерело: Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост

У Карпатах по-справжньому зимно: гору Піп Іван накрило снігом (фото)

У середу, 16 жовтня, у Карпатах гору Піп Іван засипало снігом. На вершині фіксують зниження температури повітря до -6°C та сильний вітер.

Як повідомляє прес-центр Державної служби надзвичайних ситуацій, світлинами поділились співробітники Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту.

"Одягайтеся тепліше, бо сьогодні вночі стане холодніше й в інших регіонах", — наголосили рятувальники.

Зазначається, що станом на ранок на горі було хмарно, а також обмежено видимість. Вітер дув із західного напрямку, а його швидкість становила 10 метрів на секунду.

гора Піп Іван

На фото: гора Піп Іван. Джерело: Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост

Що відомо про гору Піп Іван

Вершина Піп Іван одна з найвищих гір Карпат. Її висота становить 2028,5 метра. Розташована вона на південно-східному кінці головного хребта масиву Чорногора, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Також на вершині цієї гори знаходяться руїни польської астрономо-метеорологічної обсерваторії, які й можна побачити на світлині. Вони були частково відновлені для туристичних потреб і відомі під сучасною популярною назвою "Білий Слон".

Нагадаємо, що в липні Державна прикордонна служба України тимчасово забороняла туристам підійматися на гори Піп Іван і Бребенескул. Крім того, обмеження поширюються на ще понад 20 інших популярних туристичних маршрутів Франківщини.

Тимчасову заборону запроваджували через їхню безпосередню близькість до державного кордону. Обмеження вводили на території Зеленської та Білоберізької громад Івано-Франківської області, що розташовані вздовж державного кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.10.2024 11:28