Фото: Facebook / ГУР Міноборони України

Рашисти перетворюють навчальні заклади у польові шпиталі, — Генштаб

Російські окупанти продовжують переобладнувати заклади освіти у тимчасово окупованих населених пунктах України під військові медичні установи. Зокрема, загальноосвітню школу в селищі Азов Запорізької області та дошкільний навчальний заклад у селищі Гладківка Херсонської області, загарбники перетворили у польові шпиталі. 

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На лікуванні там перебувають близько 50 окупантів з пораненнями різного ступеню важкості.

Атаки ворога

Протягом минулої доби противник завдав сім ракетних та 70 авіаційних ударів, здійснив 48 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Постраждали мирні люди, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог і надалі застосовує тактику терору.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Загалом, протягом минулої доби, відбулось 53 бойових зіткнення на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Також знищено чотири ударних та сім розвідувальних БпЛА різних типів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири райони зосередження озброєння та військової техніки, один склад боєприпасів, чотири артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, один засіб протиповітряної оборони та ще одну важливу ціль ворога.

Нагадаємо, заступник міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські військові продовжують тримати оборону міста Бахмут, що на Донеччині. Ситуація в населеному пункті станом на 20 травня дуже складна.

За даними Інституту вивчення війни, контратаки Збройних сил України поблизу Бахмута усунули загрозу російського оточення українських сил. Це змусило війська РФ виділити ресурси для захисту від обмежених та локальних українських наступальних операцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.05.2023 07:28