Фото ілюстративне. Джерело: modmilby / Telegram

Рашисти використовують на фронті "танки-черпахи": у ЗСУ розповіли, чому вони неефективні

Російські окупанти використовують на фронті "танки-черепахи". Ці машини — звичайні Т-72 "Урал", які отримали таку назву через специфічний захист із деревини.

Про це в ефірі телемарафону повідомив офіцер прес-служби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашніков.

Калашніков запевняє, що професійні пілоти, які керують українськими FPV-дронами, все одно знаходять слабкі місця в захисті таких танків. 

"Досить часто їм це не допомагає. Якщо брати ці танки, то там і мобільність погіршується і кут огляду теж погіршується. І можна сказати, що їх нововведення погіршують тактико-технічні характеристики техніки. І не допомагають", — каже він.

Офіцер прес-служби вважає, що таке нововведення не можна називати ефективним і, додає, що це не поодинокий випадок, коли для захисту техніки рашисти використовують деревину.

"На нашому напрямку ми давно вже можемо спостерігати такий чудо-захист. Могли спостерігати техніку, обшиту деревиною, якимись колонами. Це досить часте явище, це їх захист від наших FPV-дронів, від наших кумулятивних снарядів", — додає Калашніков. 

Відомо, що Т-72 "Урал" — це радянський основний бойовий танк, прийнятий на озброєння армії СРСР у 1973 році. Розробкою та виготовленням займалися на "Уралвагонзаводі" у Нижньому Тагілі. Він є наймасовішим танком другого покоління.

Нагадаємо, раніше аналітики з платформ Mortis Aeterna, Resurgam і "Військовий Віщун" спрогнозували, коли у Росії закінчаться танки. За їхніми даними, станом на 2024 рік у Росії зберігається щонайменше 4500 танків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.04.2024 10:51