Фото тематичне. Джерело: ДТЕК

Скільки разів Росія атакувала ТЕС в Україні з початку повномасштабної війни: приголомшливі цифри

Російська армія від початку повномасштабного вторгнення вже понад 180 разів атакувала українські теплоелектростанції (ТЕС). Внаслідок обстрілів втрачено 90% потужностей.

Таку заяву зробив генеральний директор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв.

"Після кожної атаки енергетики намагаються по максимуму повернути в систему пошкоджене обладнання. Відновлювальні роботи тривають цілодобово", — зазначив він.

За його словами, Росія з початку повномасштабного вторгнення атакувала ТЕС ДТЕК понад 180 разів. Втрачено 90% потужностей.

"Масштаб руйнувань такий, що на відновлювальні роботи потрібні не місяці, а роки. Це перш за все питання часу та наявності потрібного обладнання. Замовлення на виготовлення обладнання розміщенні на виробництвах усіх континентів", — поінформував Салєєв.

Генеральний директор "ДТЕК Енерго" зазначив, що збитки внаслідок атак за попередніми оцінками сягають 350 мільйонів доларів. Цього року на ремонти ТЕС спрямують чотири мільярди гривень власних коштів ДТЕК.

"Це наш мінімальний план, що ми можемо встигнути зробити цього року. Наші спеціалісти по всьому світу шукають запасне обладнання, яке можна купити, привезти і встановити. З міркувань безпеки ми не говоримо зараз детально про відновлювальні роботи. Я думаю це всі прекрасно розуміють. Сьогодні ми навіть не розглядаємо категорію "відновленню не підлягає". Всі наші обʼєкти будуть відновлені рано чи пізно", — підсумував він.

Нагадаємо, голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук заявила, що Бурштинська теплоелектростанція, яка зазнала значних руйнувань під час російських атак, більше не підлягає відновленню.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2024 18:59