Фото: Івано-Франківська ОВА

В Івано-Франківській ОВА розповіли, чи зможуть відновити Бурштинську ТЕС після ракетних атак

Бурштинська теплоелектростанція (ТЕС) в Івано-Франківській області, яка зазнала значних руйнувань під час російських атак, більше не підлягає відновленню.

Таку заяву зробила голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук в ефірі радіо "Західний полюс".

За її словами, рашисти атакували Бурштинську ТЕС понад 12 разів.

"Вже певний період часу ми розуміємо, що відновленню Бурштинська ТЕС не підлягає, вона надзвичайно зруйнована", — зазначила Онищук.

Вона пояснила, що руйнування електростанції може призвести до того, що взимку місто Бурштин залишиться без тепла та гарячої води. Тому для проходження опалювального сезону вже погодили виділення шести котелень для соціальних обʼєктів та населення.

Варто зазначити, що від початку повномасштабного вторгнення Бурштинська ТЕС кілька разів зазнавала обстрілів зі сторони російських окупантів. Зокрема, 8 травня 2024 року, окупанти поцілили в енергетичний об'єкт на Івано-Франківщині.

Нагадаємо, 27 червня очільник правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що ситуація з енергетикою в Україні в зимовий період буде досить непростою. Енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.06.2024 16:05