Фото: "Медіацентр Україна"

Є песимістичний та оптимістичний сценарії: в "Укренерго" зробили заяву щодо відключення світла взимку

Ситуація з енергетикою в Україні в зимовий період буде досить непростою. Енергетики розглядають кілька сценаріїв її проходження.

Таку заяву зробив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв'ю hromadskе.

"Зима буде непростою. Реальна ситуація залежатиме від багатьох чинників, основний із яких — обстріли. Неможливо зараз передбачити їхній характер, масованість і влучність", — заявив він.

Кудрицький розповів, що є кілька сценаріїв, але завжди "потрібно готуватися до найгіршого".

"Песимістичний сценарій передбачає продовження масованих обстрілів, унаслідок чого вийдуть із ладу певні об'єкти енергетики. У такому випадку взимку буде дещо менше доступної генерації, ніж передбачено нашим базовим планом", — пояснив він.

Натомість оптимістичний сценарій, за його словами, передбачає, що "вдалих обстрілів ворога не буде або їх буде небагато, і вдасться відновити більше об'єктів енергетики, ніж очікується за базовим планом". У такому випадку відключення будуть трохи менші.

Проте голова правління НЕК "Укренерго" наголосив, що потрібно розуміти, що відключення електрики можуть бути наступної зими і необхідно бути готовими до складних сценаріїв.

"Це краще, ніж зараз пообіцяти людям, що все буде добре і зима пройде без відключень, а потім доведеться їх вводити", — підсумував він.

Нагадаємо, генеральний директор Yasno Сергій Коваленко заявив, що у найближчі шість-вісім тижнів ситуація з дефіцитом електроенергії буде складною. Це пов'язано зі зростанням споживання та недостатньою внутрішньою генерацією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.06.2024 19:30