Фото: ілюстративне. Джерело: ДТЕК

У Міненерго зробили заяву про можливість вимкнень світла взимку

Ситуація з енергетикою в Україні в осінньо-зимовий період може бути різною. Тому зарано ще робити прогнози щодо того, як розвернеться вона взимку після обстрілів російських окупантів.

Таку думку висловила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За її словами, наразі ще рано аналізувати будь-які обмеження взимку. Наразі в Україні вдалося відновити частину обладнання, яке є критичною.

Окрім того, триває підготовка цього обладнання й об'єктів генерації до осінньо-зимового періоду.

"Зараз у нас триває ремонтна кампанія на атомних енергоблоках. Всі ці атаки завдають додаткових проблем енергетичній системі, але зараз говорити, що у нас будуть тривалі відключення взимку, поки що зарано. Але, звичайно, ситуація може змінюватися щодня і після кожної атаки", — сказала Гринчук.

Вночі 22 червня російські загарбники знову били по енергетичній інфраструктурі України. Під вогнем окупантів опинилися енергооб'єкти у двох регіонах. Про це повідомила прес-служба Міністерства енергетики.

"Ворог знову завдав удару по енергетичній інфраструктурі. Атаковано об’єкти оператора системи передачі у південному та західному регіонах", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що внаслідок атаки на з об’єктів постраждали двоє енергетиків. Їх госпіталізовано до лікарні. Також пошкоджено обладнання. Крім того, під час обстрілу відключалася повітряна лінія електропередачі у східному регіоні, що призвело до зниження навантаження на генерувальному об’єкті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.06.2024 17:40