Фото: Pixabay

Яка ситуація буде зі світлом у найближчі два місяці: в Yasno зробили тривожну заяву

У найближчі шість-вісім тижнів ситуація з дефіцитом електроенергії буде складною. Це пов'язано зі зростанням споживання та недостатньою внутрішньою генерацією.

Таку заяву зробив генеральний директор Yasno Сергій Коваленко.

"У нас критично не вистачає внутрішньої генерації електроенергії через росіян. Настільки критично, що навіть імпорт, який на максимумі, не вирішує цю проблему", — заявив він.

За словами Коваленка, наразі українська енергосистема "залежить від сонячної та вітрової генерації, тому відбуваються суттєві коливання впродовж навіть одного дня". Він спрогнозував, що найближчі шість-вісім тижнів ситуація з дефіцитом буде складана.

"Окрім вище описаних проблем з генерацією, додається зростання споживання. Зараз йдуть ремонтні (профілактичні) роботи на атомних станціях. Тому деякі блоки не працюють. Що дуже суттєвий фактор", — наголосив гендиректор Yasno.

Нагадаємо, раніше голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький прокоментував інформацію деяких ЗМІ та заяви фахівців про відключення електроенергії взимку на тривалий час. Він заявив, що наразі важко спрогнозувати, у якому стані буде українська енергосистема взимку. Все залежить від успішних дій України у напрямку відновлення пошкоджених потужностей атаками Російської Федерації.

Також в "Укренерго" заявляли, що Україні поки не загрожує повний блекаут на тлі російських атак на енергосистему. Водночас така оцінка базується без урахування майбутніх дій ворога, спрямованих на знищення української критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.06.2024 20:42