Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

У Миколаєві прогриміли вибухи після попередження військових: куди прийшовся удар окупантів

У четвер ввечері, 27 червня, у Миколаєві прогриміли вибухи. У південних областях держави військові попереджали про загрозу балістичної атаки.

Про це у Telegram-каналі повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

"У Миколаєві чути вибухи. Подробиці згодом", — написав посадовець.

Сєнкевич закликав жителів обласного центру залишатися у безпечних місцях.

Своєю чергою очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив про "приліт" за межами Миколаєва. Рашисти вгатили по лісосмузі.

"Можливо, по розмінувальниках", — підкреслив чиновник.

Варто зазначити, що до "прильотів" Повітряні сили ЗСУ попереджали громадян, що існувала загроза застосування балістичного озброєння з південно-східного напрямку.

Обстріл Харкова 27 червня: усі деталі

У четвер, 27 червня, о 16:00 рашисти обстріляли Харків. Міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що ворожа ціль влучила у житлові будинки. Деякі з них зруйновані. Також постраждав і гуртожиток одного з вишів міста.

Через декілька хвилин очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов оновив інформацію та заявив, що кількість постраждалих зросла. Станом на 17:05 відомо уже про чотирьох людей, які отримали травми різного ступеня важкості.

Варто зазначити, що одразу після вибухів мер Харкова писав, що "приліт" стався в один із навчальних корпусів ВНЗ. Проте через декілька хвилин він спростував цю інформацію.

Згодом очільник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков заявив, що 27 червня російська армія завдала чергового авіаудару по Харкову. Цього разу окупанти вперше для атаки на обласний центр використали потужну авіабомбу ФАБ-500.

Нагадаємо, у ніч на 27 червня російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ракети повітряного та морського базування й ударні БпЛА типу Shahed. Сили оборони збили 28 повітряних цілей: п’ять ракет і 23 дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.06.2024 22:55