Трамп шукає «зрадника»

06 ВЕРЕСНЯ 2018 11:00

Президент США Дональд Трамп вимагає розкрити анонімного автора гучної публікації в The New York Times про рух Опору в Білому домі, повідомляє Euro News. Деякі співробітники, як сказано в статті, намагаються блокувати невірні, на їхню думку, ініціативи Трампа.

Невдаха The New York Times публікує анонімну колонку - ви можете собі це уявити? Анонімну, значить боязку, підлу статтю. Ми відмінно справляємося. Рейтинги зашкалюють. Наші рейтинги прекрасні. І знаєте, що? Ні у кого навіть немає шансів перемогти мене в 2020 після всього, що ми зробили.

Президент висловив сумнів, що згаданий виданням чиновник існує в реальності, в іншому випадку він зажадав негайно видати його владі.

Автор статті пише про Трампа як про безпринципну людину, яка відкидає цінності і демократів, і республіканців. Цитата: «Американці повинні знати, що в будинку залишилися відповідальні люди. Ми повністю усвідомлюємо, що відбувається, і намагаємося робити те, що правильно, навіть всупереч Трампу».

Американські ЗМІ тим часом публікують різні версії про те, що міг би бути автором цієї колонки. Оглядач Fox News Такер Карлсон зазначив у своєму ефірі, що здогадується, що стоїть за публікацією в NYT. А CNN представляє список найбільш ймовірних учасників «Опору» в Білому Домі: в нього увійшли насамперед співробітники, які в доступному для огляду майбутньому очікують відставки після відомих розбіжностей з президентом. Замикають цей перелік «Джаванка», - об'єднаний образ старшого радника Трампа Джареда Кушнера і його дружини, дочки президента Іванки Трамп, - в також дружина глави держави Меланія Трамп. Як зазначає CNN, якщо ситуація розвивається як сценарій мильної опери, то вони ідеально підійшли б на роль учасників «Опору».

Світ, 06.09.2018 11:00